Brand
Placeholder image

BUTLLETINS

Aquí podeu trobar tots els Geonotícies, el butlletí d'informació de la Delegació del Col·legi de Geògrafs a Catalunya
i l'Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya.

Lliurament del II premi Jordi Amorós
El passat 19 de maig de 2016 va tenir lloc a la Facultat de Geografia i Història de la UB l'acte d'entrega de la segona edició del Premi Jordi Amorós per a Treballs de Fi de Grau en Geografia.
Celebració de les assemblees del Col·legi de Geògrafs i de l’AGPC
El proper divendres 27 de maig de 2016, se celebraran les assemblees anuals de la Delegació del Col·legi de Geògrafs a Catalunya (DCGC) i de l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya (AGPC).
Al·legacions al “PDU de reordenació de l’àmbit del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou
El 30 de novembre de 2015 el Col·legi de Geògrafs va presentar al Departament de Territori i Sostenibilitat el document d’al·legacions al Pla Director Urbanístic de reordenació de l’àmbit del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou.
Visita a l'observatori Fabra
Dins del programa d’activitats de dinamització col·legial, des del Col·legi i l’AGPC s’ha programat per aquest mes d’octubre una visita guiada a l’Observatori Fabra (Camí de l'Observatori, s/n, Barcelona) i adreçada als col·legiats, associats i acompanyants. Concretament, la visita tindrà lloc el dissabte 17 d’octubre, de 10:30 a 12:30 i el punt de trobada serà la porta de l’edifici 10 minuts abans.
Finalitza el curs de riscos territorials i canvi climàtic
Durant el mes de maig es va desenvolupar el cicle formatiu interdisciplinari que ha permès posar en contacte diferents experts i professionals de trajectòries diverses, sobre el canvi climàtic i els riscos, amb estudiants i professionals de les disciplines geogràfiques, geològiques i ambientals.
Assemblees generals ordinàries del Col·legi i l’AGPC
El passat dia 6 de març va tenir lloc l’Assemblea general ordinària de la Delegació del Col·legi de Geògrafs a Catalunya (DCGC). Celebrada al Centre Cívic Urgell de Barcelona. El president, Jaume Busquets, hi va destacar la consolidació del funcionament de les diverses comissions i grups de treball, el nombre i la diversitat d’activitats realitzades, la millora dels serveis als col·legiats i l’enfortiment de la presència col·legial en els òrgans de l’administració. Busquets també es va referir al treball realitzat per la comissió ad hoc per a la constitució d’un col·legi propi.
Assemblea general del Col·legi de Geògrafs i l'AGPC
El divendres 6 de març de 2015 se celebraran les assemblees anuals de la Delegació del Col·legi de Geògrafs a Catalunya i de l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya (AGPC).
Celebració de la Jornada "Territori i Identitat"
El passat 9 d’octubre es va celebrar la jornada “Territori i identitat. Mirades en clau de futur” al Born Centre Cultural (BCC), organitzada pel Col·legi i per l’AGPC, com a acte commemoratiu del Tricentenari.
Taula sobre territori i identitat
El proper 9 d’octubre, a les 18:00 hores, el Col·legi de Geògrafs i l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya organitzem la taula “Territori i identitat. Mirades en clau de futur”, a la sala comercial 5 del Born Centre Cultural (carrer Comercial, 5, Barcelona).
Participació en el “Fòrum Obert” dins el Fòrum Territori i Urbanisme i presentació, el 27 de setembre, del document de propostes.
Els passats dies 4 i 5 de juliol van tenir lloc, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona, les jornades del Fòrum Obert incloses dins les activitats del Fòrum 2012 Catalunya 21: Territori i Urbanisme. Estat i alternatives; organitzat per la Societat Catalana d'Ordenació del Territori. Amb la presència d’unes 150 persones, els diversos grups temàtics de diàleg en què està organitzat el Fòrum van presentar durant les jornades els resultats del seu treball, després d'un any i mig de reflexions, i van obrir un debat amb el públic assistent.
Acte en el marc del Tricentenari 1714-2014
Amb motiu de la celebració del Tricentenari 1714-2014 el Col·legi de Geògrafs i l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya organitzen a la propera tardor la taula Territori i identitat: mirades en clau de futur, en el marc del programa d’accions del Tricentenari 1714-2014, i ho fan en clau de futur, com una ocasió oportuna per obrir vies de debat a partir de les aportacions d’experts que posaran la seva mirada en diferents vessants de la relació entre ambdós conceptes.
Assemblea general del Col·legi de Geògraf i l’AGPC
El 21 de març de 2014 van tenir lloc les assemblees generals de l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya i de la Delegació Catalana del Col·legi de Geògrafs al Centre Cívic Urgell a les 6 i a les 7 de la tarda respectivament.
Participació del Col·legi i l’Associació en el Comitè d’Experts per a la reforma de les polítiques d'ordenació territorial i d'urbanisme a Catalunya
El Col·legi de Geògrafs i l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya, participem activament en el Comitè d’Experts per a la reforma de les polítiques d'ordenació territorial i d'urbanisme a Catalunya. Aquest comitè té un caràcter consultiu i es va constituir per tal de recavar l’opinió de diversos sectors i experts envers el procés de reforma de la política territorial i urbanística que promou el Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES).
Jornada de formació “Peritatges judicials des de la Geografia”
De forma paral·lela al procés d’actualització del llistat de pèrits judicials, la DCGC i l’AGPC organitzen una jornada de formació que pretén posar en coneixement dels geògrafs i geògrafes els aspectes tant generals com específics del peritatge des de la Geografia.
Actes dels 25 anys de l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya
Amb l’afany de celebrar els 25 anys de l’entitat amb els associats i col•legiats, així com amb totes les persones interessades, s'han programat diverses activitats que es duran a terme aquest tardor.
El Col·legi de Geògrafs i l’AGPC reflexionen sobre els aiguats de la Vall d’Aran
Els aiguats del passat mes de juny a la Vall d’Aran, resultat d’unes condicions meteorològiques poc freqüents però no inèdites històricament, han posat de nou sobre la taula el debat sobre la gestió dels riscos naturals i els efectes d’una mala praxi en ordenació territorial.
Escollides les noves juntes de l'AGPC i la DCGC
El 12 d’abril van tenir lloc les assemblees generals de l’AGPC i de la Delegació Catalana del Col·legi de Geògrafs al Centre Cívic Urgell a les 6 i a les 7 de la tarda respectivament i van aplegar una cinquantena d’associats i col·legiats.
Eleccions a les juntes de la Delegació del Col·legi de Geògrafs a Catalunya i l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya
El passat 12 de febrer es va iniciar el procés electoral de la Delegació Catalana del Col·legi de Geògrafs, per tal de renovar la Junta de govern.
Curs de SIG Open Source
El Col·legi de Geògrafs i l'Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya organitzen, dins el marc de l’oferta formativa, un curs de SIG Open Source. L’objectiu principal del curs és oferir els fonaments dels SIG, en aquesta ocasió amb programari lliure QuantumGIS. El curs serà eminentment pràctic i els conceptes teòrics s'introduiran a base de petits exercicis.
Curs Com obrir i gestionar un despatx professional?
Continuant amb la línia formativa relacionada amb el desenvolupament de l'exercici professional, el Col·legi de Geògrafs i l'Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya programen el curs Com obrir i gestionar un despatx professional?
Curs de redacció de projectes
El Col·legi de Geògrafs a Catalunya i l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya han preparat un Curs de redacció de projectes, que tindrà lloc el propers dimarts 23 i dijous 25 d'octubre, en horari de 18 h. a 20 h. La formació, que anirà a càrrec d’Ariadna Garcia, tècnica del Departament de Geografia de la UAB, s’impartirà a la seu del Col·legi, al carrer Muntaner, 81 6è 1a, de Barcelona.
El Col· legi de Geógrafs a Catalunya expressa el seu posicionament sobre Eurovegas
La possibilitat de la im plantació d'una im portant concentració d'hotels i casinos -conegut com Eurovegas- a Catalunya, ha generat un intens debat, que ha anat més enlla deis elements més directament afectats, i ha esdevingut un debat públic. El Col·legi de Geógrafs a Catalunya no pot ni vol ignorar aquest debat, atesa la dimensió deis geógrafs com a intérprets i gestors del territori.
Taula rodona Eurovegas, quin model territorial?
El passat 27 d’abril la Delegació del Col·legi de Geògrafs a Catalunya i l’Associació Professional de Geògrafs a Catalunya van organitzar una taula rodona per tal de debatre el model i l’impacte territorial que podria suposar la implantació d’un projecte com Eurovegas i les repercussions en el teixit i morfologia urbana, el medi ambient i l’agricultura, el turisme i el patrimoni i la mobilitat.
Eurovegas”, quin model territorial?
Sessió de debat organitzada pel Col·legi de Geògrafs a Catalunya i l’Associació Professional de Geògrafs a Catalunya, que tindrà lloc el proper dimarts 27, a les 19h, a la sala d'actes del Centre Cívic Ateneu Fort Pienc (C. Ribes, 14 // Pl. Fort Pienc, 4-5), a Barcelona.
Col.laboració amb l'Associació de Micropobles de Catalunya
El passat mes de març de 2011, el Col·legi va signar un conveni amb l'Associació de Micropobles de Catalunya, a fi d'elaborar un informe tècnic sobre les condicions i necessitats dels micropobles, de cara a una hipotètica reforma del mapa municipal.
Compareixença del Col.legi de geògrafs al Parlament en relació al projecte de llei de modificació de la llei d'urbanisme
El passat 23 de novembre, una representació del Col·legi va comparèixer davant la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament, a fi d’informar sobre el projecte de llei de modificació de la llei d’urbanisme.

Placeholder image
Placeholder image

Patrocinadors:


Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

Col.legi de Geògrafs - Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya -Carrer Muntaner, 81, 6è 1a-08011 Barcelona-Tel i fax: 93 481 50 73-informació@geografs.org
NIF de la DCGC V83128066-NIF de l'AGPC G58807249-Copyright © 2016