Brand
Foto:Paco Sanchez
Placeholder image

ACTIVITATS


Petició d'aportacions als membres del Col·legi

La Delegació del Col·legi de Geògrafs a Catalunya ha rebut l'anunci d'informació pública sobre l'aprovació inicial per segona vegada del Pla director urbanístic (PDU) de reordenació de l'àmbit del Centre Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou.

Termini per presentar les consideracions i suggeriments que considereu oportunes fins el 20 de setembre de 2016 al correu electrònic participació@geografs.org

La documentació del Pla director urbanístic es pot consultar i descarregar al següent enllaç.

Acte de signatura del Manifest de la Sagrera

El proper 6 de juliol tindrà lloc la signatura del Manifest de la Sagrera al qual el Col·legi de Geògrafs s'ha adherit.

Al desembre de 2015 i al febrer de 2016, els degans dels collegis professionals d'Arquitectes, d'Economistes, d'Enginyers de Camins i d'Enginyers Industrials de Catalunya van signar sengles manifestos en relació a la situació de les obres de la Sagrera.

Al mes d'abril, impulsat pels col·legis esmentats, diverses entitats i col·legis professionals ens vàrem adherir a la Declaració dels col·legis professionals en relació a les obres de La Sagrera. Aquesta adhesió s'emmarca en la voluntat d'enfortiment de la veu de la societat civil, en un tema de màxima transcendència per Barcelona i pel país.

El proper dimecres 6 de juliol, tindrà lloc l'acte de signatura del manifest. L'acte tindrà lloc a l'auditori del Col·legi d'Economistes, i posteriorment, a les 12:30 hores tindrà lloc la conferència "Rescatem el projecte de Sagrera" a càrrec de Jordi Julià, enginyer de Camins, Canals i Ports, director de Transfer Enginyeria, SA i autor del llibre "Sagrera i la xarxa ferroviària de Barcelona".

Auditori del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Plaça Gal·la Placídia, 32)


Cens d’empreses relacionades amb l’exercici professional de la geografia PDF

Els cens va dirigit tant a les empreses com als geògrafs professionals.

Des de fa temps, des del Col·legi i l’AGPC s’ha tingut la voluntat d’elaborar un cens d’empreses relacionades amb la pràctica professional de la geografia, ja que aquesta era una de les qüestions més demandades per part dels col·legiats i associats, en les consultes que habitualment s’atenen des de les nostres entitats.

És per això que, quan es va signar el primer conveni de pràctiques (en aquell cas amb la UAB), per tal d’acollir a un estudiant de pràctiques, es va decidir de fer avançar el projecte, aprofitant la dedicació intensiva durant un temps determinat que suposaria l'estada de pràctiques. Posteriorment, amb l’estada de dos estudiants més (en aquest cas de la UB), s’ha continuat treballant en els cens. Finalment, s’ha elaborat un document, que s’ha penjat a l’apartat de documentació del web, que és el resultat d’aquest seguit de treballs i que conté tant l’explicació de la metodologia emprada (que ha combinat la recerca mitjançant internet amb el contacte telefònic amb les empreses), com l’exposició dels resultats obtinguts (amb l’anàlisi del conjunt d’empreses segons la tipologia de serveis, segons la localització, etc.) com, finalment, el llistat de les empreses que formen part del cens. La recerca ha estat exhaustiva, i s’han inventariat més d’un centenar d’empreses relacionades amb la pràctica professional de la geografia d’arreu de Catalunya, tot i que això no exclou que en puguin existir d’altres, que no s’hagin arribat a detectar. És per aquesta raó, i pel fet que el teixit empresarial demostra ser força volàtil –i més en un moment com l’actual–, que es preveu l’actualització periòdica del llistat d’empreses que conformen el cens.

La utilitat d’aquest cens és doble, i va dirigit tant a les empreses com als geògrafs professionals. Per una banda, els col·legiats/associats poden disposar d’un llistat d’empreses a les quals es poden adreçar quan busquin feina. Per altra banda, els col·legiats/associats poden disposar d’una relació d’empreses relacionades amb la pràctica professional de la geografia a les quals es poden dirigir quan necessitin contractar a un proveïdor, tant des de l’àmbit públic com des de l’àmbit privat.

Podeu accedir al cens un cop identificats a la part privada de la web del Col·legi, concretament a l’apartat de Serveis>Documentació>Informes i assessorament.

Celebració de les assemblees anuals de la DCGC i de l'AGPC

El proper 27 de maig de 2016 a la seu del Col·legi i l'AGPC (c/ Muntaner, 81, 6è 1a, Barcelona).

Esperem comptar amb la vostra assistència.

L'assemblea de l'AGPC està convocada a les 17.45h en primera convocatòria i a les 18.00h en segona convocatòria.

L'assemblea del Col·legi de Geògrafs està convocada a les 18.45h en primera convocatòria i a les 19.00h en segona convocatòria.

Enguany el lloc de celebració de les assemblees serà la seu del Col·legi de Geògrafs i l'AGPC, al carrer Muntaner, 81, 6è 1a de Barcelona.

El mateix vespre està previst un sopar conjunt per als membres de l'Associació i/o del Col·legi. La trobada tindrà lloc al restaurant "Semproniana" (c/ Rosselló, 148 de Barcelona). El cost del sopar, parcialment subvencionat per l'AGPC i la DCGC, serà de 20€ per als associats i/o col·legiats i de 25€ per als acompanyants. En cas de voler-hi assistir, envieu si us plau un correu electrònic abans del dia 24 de maig, a gaudeamus@geografs.org.

Esperem comptar amb la vostra presència per tal de tenir nous estímuls per continuar treballant en la consolidació, la defensa i la promoció de la geografia com a professió.

Cordialment, Juntes directives de la DCGC i de l'AGPC.

Retirat el Projecte de Llei d'Arquitectura

El Col·legi de Geògrafs i l'AGPC vàrem adreçar a tots els grups polítics del Parlament de Catalunya un escrit en el qual demanàvem la retirada del Projecte de Llei d'Arquitectura

El passat 29 d'abril, el Col·legi de Geògrafs i l'AGPC vàrem adreçar a tots els grups polítics del Parlament de Catalunya un escrit en el qual demanàvem la retirada del Projecte de Llei d'Arquitectura que el Govern tenia previst presentar a la sessió plenària del dimecres 4 de maig, i on exposàvem els arguments de la nostra petició. Amb posterioritat a la recepció del nostre escrit i per part dels grups, la mesa del Parlament va retirar de l'ordre del dia la presentació del Projecte de Llei. En conseqüència, aquest no es va sotmetre a debat, ni va prosperar el procediment d'aprovació.

La possible aprovació d'una Llei d'Arquitectura, quan hi ha endegat un procés de reforma legislativa en matèria d'urbanisme i d'ordenació del territori és, al nostre parer, contradictòria amb la coherència necessària que han de tenir, jurídicament i en la seva materialització, aquestes disciplines. Així mateix, en els termes en que està redactada, l'esmentada llei pot lesionar els drets dels geògrafs i d'altres professionals a l'exercici de la seva activitat. Per ambdues raons, aquest és un tema objecte de màxima prioritat i que serà seguit amb molta atenció per part nostra.

Podeu consultar el document aquí

Acte de lliurament de la segona edició del Premi Jordi Amorós

El premi reconeix el millor treball de fi de grau en Geografia de Catalunya i està dedicat a Jordi Amorós, qui fou un geògraf entusiasta que treballà plenament pel desenvolupament professional de la Geografia i la consolidació del Col·legi de Geògrafs

El proper dia 19 de maig (dijous) se celebrarà l’acte de lliurament de la segona edició del Premi Jordi Amorós per a treballs de fi de grau en Geografia. L’acte tindrà lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (C/ de Montalegre, 6, de Barcelona), a les 18:30 hores.

A la primera edició, la guanyadora del premi va ser Ona Alay, de la Universitat de Girona, pel treball "Anàlisi territorial per a la dinamització social i econòmica a través de la recuperació de finques en desús a l’Alta Garrotxa”, tutoritzat per la Dra. Isabel Salamaña. Així mateix, el treball "La ciutat intermèdia en el seu context territorial. Aproximació teòrica i anàlisi funcional a partir del cas de Valls.", de Xavier Delclòs i tutoritzat pel Dr. Aarón Gutiérrez, de la Universitat Rovira i Virgili, va ser reconegut pel jurat amb un accèssit.

En aquesta segona edició, s'han presentat un total de vuit treballs, corresponents a estudiants de la Universitat de Barcelona (4), de la Universitat Autònoma de Barcelona (2), de la Universitat de Girona (1) i de la Universitat Rovira i Virgili (1), tots ells de gran qualitat.

La lectura del veredicte del jurat i el lliurament del premi es farà desprès de la conferència: “El futur del turisme a Barcelona i les aportacions des de la Geografia”, que anirà a càrrec d'Albert Arias, geògraf i director del Pla Estratègic de Turisme de Barcelona.

Es prega confirmació d'assistència abans del 18 de maig de 2016 al correu informacio@geografs.org.

Curs Mobilitat i qualitat de l’aire: Conceptes, eines i estratègies

Curs organitzat des pel Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya i el Col·legi de Geògrafs, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat.

El proper mes de juny tindrà lloc el curs Mobilitat i qualitat de l’aire: Conceptes, eines i estratègies, organitzat conjuntament pel Col·legi d’Ambientòlegs i el Col·legi de Geògrafs, i amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. El curs se centrarà en el camp de la mobilitat i els seus impactes socioambientals i, més concretament, en els seus efectes en la qualitat de l'aire i en la seva relació amb el canvi climàtic.

L'objectiu del curs és que els assistents coneguin amb rigor els impactes socioambientals de la mobilitat i, de forma més particular, aquells què fan referència a la qualitat de l’aire. El curs també servirà per a presentar una sèrie d'eines i estratègies per a l'anàlisi i la presa de decisions en l'àmbit de la gestió de la mobilitat, un camp d’actuació ric i complex, indissolublement lligat a la gestió i planificació urbana i territorial, així com als comportaments personals i les dinàmiques socials.

Els curs constarà d'un total de 12 h., distribuïdes en quatre sessions que tindran lloc els dies 1, 8, 15 i 22 de juny, de 17 h. a 20 h., a l'Aula núm. 1 de la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat (Av. Josep Tarradellas, 2-6, de Barcelona).

El curs va dirigit a tècnics de mobilitat i transport (consultories, enginyeries, administracions, etc.), tècnics dels àmbits de medi ambient, territori i urbanisme, tècnics d’altres àmbits professionals amb interès en la mobilitat i/o la qualitat de l’aire, estudiants de grau o màster, i a totes aquelles altres persones que hi puguin estar interessades.

Per a més informació, clickeu aquí

Les inscripcions, que es poden fer aquí, estaran obertes fins al 20 de maig, o fins a cobrir la totalitat de les places.


Placeholder image
Placeholder image

Patrocinadors:


Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

Col.legi de Geògrafs - Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya -Carrer Muntaner, 81, 6è 1a-08011 Barcelona-Tel i fax: 93 481 50 73-informació@geografs.org
NIF de la DCGC V83128066-NIF de l'AGPC G58807249-Copyright © 2016